Són directius de multinacionals i grans empreses familiars de sectors estaratègics que transmetran durant un semestre l'experiència i coneixements que tenen a sis emprenedors i pimes de la ciutat. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "És important que hi hagi aquesta transferència de coneixement entre l'expertesa de l'empresa que ja està consolidada i entre les startup, les que comencen, o aquella empresa que li falta aquell punt d'innovació, d'adaptar-se, internacionalització..." El Sergi és al capdavant de GoodDeal, un negoci que vol millorar la manera com els consumidors reben els cupons de descomptes i promocions. Ja treballen amb tres grans cadenes d'hipermercats, però volen créixer. Una de les seves mentores en aquest projecte és l'Adriana Casademont, membre del Cercle d'Economia i de l'institut d'Empresa Familiar. SERGI QUINTO, director general de GoodDeal "Jo crec que puc obtenir molta ajuda de gent que ha tingut èxit a desarrollar la meva empresa. El nostre repte és expandir-nos a altres sectors i internacionalitzar-nos i aqui hi ha gent amb molta experiència que ens pot ajudar amb consells i contactes." ADRIANA CASADEMONT, consellera delegada de Casademont SA "Tinc la possibilat de poder ajudar nous emprenedors, m'encanta veure gent amb iniciativa amb ganes de tirar projectes endavant, i aprenc molt d'ells, és una tasca compartida i molt interessant." L'objectiu és accelerar el creixement de les empreses de la ciutat i afavorir d'aquesta manera la generació d'ocupació.

La iniciativa comença com a prova pilot amb sis casos amb la previsió d’ampliar-se, durant el segon trimestre de 2013, a 50 empreses.

El Mentoring Program reuneix 12 directius que de forma voluntària i gratuïta, cedeixen el seus temps i els seus coneixements. Entre ells, destaquen Salvador Alemany, president d’Abertis, Kim Faura, director general a Catalunya de Telefònica, o Carles Grau, director del Sector Públic de Microsoft Ibèrica.

A través de l’assessorament, els mentors contribueixen a l’impuls i al creixement de les iniciatives empresarials amb l’objectiu de generar més llocs de treball per dinamitzar l’economia en aquests temps de crisi.

En aquesta ocasió, s’han seleccionat sis pimes de la ciutat que han comptat amb el suport de Barcelona Activa, en alguna etapa de la seva trajectòria. Es tracta d’empreses que centren la seva activitat en un sector estratègic, que compten amb una plantilla de menys de 50 treballadors i que tenen una facturació superior als 500.000 euros.

El projecte replica el model de mentoring americà del MIT, el Massachussetts Institut of Technology, i consisteix en la creació de tres equips de treball formats per quatre mentors i dues empreses que es reuniran per realitzar la sessió de mentorització un cop al mes.