El fundador de l’aplicació, Miquel Espinet, explica que la idea per tirar endavant la plataforma va néixer el març de 2014 des del viver d’empreses Siliconbarri, situat a l’Eixample. El mes de setembre es va posar en marxa l’aplicació i, en tres mesos, ja ha aconseguit 50.000 descàrregues. El proper objectiu de l’empresa, que també ha rebut l’impuls del professor d’ESADE Fran Carreras, és duplicar aquesta xifra a finals de mes.

Trabajo Próximo inclou entre 1.000 i 2.000 ofertes laborals geolocalitzades amb l’objectiu que els ciutadans trobin feina a prop de casa. Espinet explica que l’aplicació vol ajudar a reduir el temps de trajecte per anar a treballar, de manera que “millori la conciliació laboral i familiar” i que els ciutadans puguin invertir aquestes hores en formació o altres aspectes.

Espinet indica que, actualment, els usuaris naveguen més per Internet des del mòbil que no pas des de l’ordinador, i tenint en compte que “la recerca de feina és feixuga i frustrant”, l’emprenedor considera que “fer aquesta tasca des del mòbil és més dinàmic”. A aquest punt fort se n’hi suma un altre: si es tracta de feines poc qualificades, les empreses poden fer una criba inicial dels currículums que els arriben per raó de proximitat.