Des del moment en què ja té nom, l'anglicisme "regifting", podem parlar d'una pràctica que va en augment. Ho confirmen les botigues de compravenda de productes de segona mà, que després de festes viuen uns dies de molta activitat. FRANCISCO GALAN, cap d'àrea de Cash Converters "Hay un incremento de visitas, hay un incremento del 10% respecto a enero del año pasado, en lo poquito que llevamos de año." MARC SESPLUGAS, treballador de Renuevo "Algun GPS, algun llibre electrònic, càmeres de fotos. Articles complementaris, no tan bàsics. Els preus poden oscil·lar entre els 30 i els 100 euros." La telefonia mòbil i els productes electrònics són els que tenen més sortida. Però a aquesta botiga també hi arriben altres productes "El otro día una señora nos trajo un microondas porque que sus hijos no hablaron entre si y le han regalado dos microondas." Casos com aquest són força habituals, però tot i això costa trobar qui vulgui explicar davant de càmera que ha venut un regal que li han fet. "Ho trobo bé. No em sembla malament. Si és una cosa que no ho has de fer servir. Tots vivim en cases petites." En canvi, són moltes les veus que asseguren que mai no ho farien. "No lo encuentro bien. Un regalo es un regalo, yo nunca vendería algo que me han regalado." "Vendre-ho és fer negoci amb una cosa que t'han regalat amb molt carinyo." "Això no, això em sembla una falta de respecte." Per Internet la venda d'objectes tant nous com de segona mà també creix coincidint amb les festes nadalenques. Segons dades del portal Segundamano, des de l'endemà de Nadal es posen a la venda uns 37.000 objectes sense estrenar.

Els establiments del sector apunten que cada any després de les festes nadalenques l’activitat augmenta. La cadena Cash Converters ha incrementat un 10% el nombre d’operacions respecte al mateix mes de 2014. Francisco Galan és cap d’àrea de Cash Converters Catalunya i explica anècdotes, com el cas d’una dona que va anar a la botiga de la rambla de Guipúscoa per vendre “un dels dos microones que li havien regalat els fills, que no havien parlat entre ells”.

La majoria d’objectes que es porten per vendre a les botigues de segona mà són de la família de l’electrònica i la telefonia. Marc Sesplugas, treballador de Renuevo, botiga ubicada al número 177 de la Selva de Mar, explica que els productes que més arriben són GPS, llibres electrònics i càmeres de fotos. “Articles complementaris, no tan bàsics. Els preus poden oscil·lar entre els 30 i els 100 euros.”

Per Internet l’activitat també es dispara un cop passa Nadal. Segons dades del portal de Segundamano.es, els usuaris posen a la venda uns 37.000 objectes sense estrenar. Les marques iPhone, Play Station i Samsun són les més oferides. L’increment respecte al mateix període de l’any passat és d’un 15%.