En el seu cas, asseguren que el pressupost de l’ONG s’ha reduït en gairebé la meitat en relació amb el de l’any passat. Tot i això, han assegurat que durant els últims quatre anys han destinat set milions d’euros a projectes per afavorir la millora de la qualitat d’ensenyament en països com Guatemala, Hondures o la República Dominicana en col·laboració amb les entitats locals. Des de l’entitat diuen que a partir del setembre engegaran una campanya per demanar al Govern espanyol que el pressupost en cooperació es recuperi als nivells de 2011, de gairebé 30 milions d’euros.

Balanç dels darrers quatre anys

L’ONG catalana Educació Sense Fronteres ha fet balanç de l’actuació entre 2008 i 2012. Durant aquest període han invertit set milions d’euros en projectes de millora de la qualitat d’ensenyament en països com Hondures o el Salvador. Des de la direcció han lamentat que hauran de paralitzar una vintena dels 65 projectes que tenen en marxa a causa de les retallades en cooperació. En el seu cas, han passat d’un pressupost de 6,3 milions d’euros l’any 2011 als 3,8 milions per a aquest any.

Tot i això es mostren satisfets perquè han aconseguit la supressió de la taxa d’escolarització que havia imposat el govern de Guatemala. Això ha permès que s’incrementi en un 30% l’escolarització al país.