Professionals com Josep Pons, Raffael Pagés o Lluís Llongueras han participat aquest dijous a la tarda en una reunió de la qual ha sortit una nova associació que agrupa els grups principals del sector i que treballarà per buscar solucions davant la situació econòmica actual.

L’estilista Lluís Llongueras, que exerceix de portaveu del grup, ha explicat que el primer pas és demanar una reunió amb el titular del Ministeri d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per demanar una moratòria d’un any en l’aplicació de la pujada. “És un període perquè qui pugui que s’adapti a la nova situació i que el que no pugui, tanqui”, ha dit Llongueras.

L’estilista ha assegurat que el sector està “insatisfet” amb la pujada de l’IVA i considera que “les perruqueries més senzilles hauran de tancar”. El portaveu del grup ha assegurat que les perruqueries ja pateixen un moment complicat a causa de les conseqüències de la crisi i ara, a més, hauran d’encarir els preus.

Lluís Llongueras ha vaticinat que l’increment de l’IVA vindrà acompanyat del tancament d’empreses de perruqueria i un augment de l’economia submergida, “de manera que l’Estat segueix perdent diners”, ha raonat. “Hi haurà molts professionals que no podran fer front a les despeses d’un local i l’opció serà tancar i posar-se a pentinar a casa sense pagar impostos, de manera que l’Estat seguirà sense ingressar diners”, ha dit Llongueras.

L’estilista ha recordat que l’augment de l’IVA a Portugal va suposar el tancament de 30.000 perruqueries i ha considerat que a Espanya passarà el mateix.