Per John Hofmann, CEO de l’empresa responsable d’organitzar el congrés (GSMA), l’edició d’enguany serveix per “reforçar la posició del MWC com l’esdeveniment més important del sector de les comunicacions mòbils“. Citant el lema d’aquest any, “Mobile: the next element” (el mòbil: l’element següent), Hoffman ha remarcat “el paper important” d’aquests dispositius en el dia a dia de “milions de persones de tot el món”.

Destaca també el perfil dels assistents. Més de la meitat, el 55 % concretament, són executius de nivell sènior, és a dir, directius d’empreses, entre els quals es compten 6.100 CEO. A part de la repercussió econòmica que té l’arribada de tants visitants amb un alt poder adquisitiu, el MWC també ha creat molts llocs de treball, tant directament com indirecta. Segons una anàlisi preliminar independent, es calcula que el congrés ha generat més de 465 milions d’euros i 13.200 llocs temporals de treball.

El MWC ha tingut molta repercussió mediàtica. 3.500 mitjans de comunicació i analistes han estat, durant els quatre dies que dura el congrés, explicant a tots els punts del planeta quines són les principals novetats que hi haurà en el món dels mòbils.

Un certamen més segur

El Mobile ha tancat amb un 13 % menys de delictes al transport públic, en relació amb l’any passat. Segons els Mossos d’Esquadra, al metro només s’han produït 27 fets delinqüencials, i durant els quatre dies de congrés s’han detingut 22 persones en el marc del dispositiu de seguretat Xarxa, coordinat amb la Guàrdia Urbana. En termes globals, els Mossos apunten que el Pla director de seguretat dissenyat per a aquests dies de fira “ha permès mantenir uns nivells òptims de seguretat”.

Mobile World Congress 2018

Els fanàtics de la tecnologia mòbil hauran d’esperar un any més per tornar a gaudir de l’esdeveniment per excel·lència del sector. Concretament, el Mobile World Congress 2018 serà del 26 de febrer a l’1 de març, una altra vegada a Barcelona. Cal recordar que el MWC és l’acte més important que s’emmarca dins la Mobile World Capital, títol que tindrà la capital catalana fins al 2023.