La cuina del Mobile World Congress s’anomena Gastrofira i s’ubica al carrer dels Alts Forns, 22, a la part del recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona. Quinze dies abans del saló ja hi ha un miler de persones treballant tot el dia, en torns de vuit hores, per preparar tot el necessari per quan arrenqui el congrés. S’hi preparen tant menús de cuina mediterrània, americana o asiàtica, com també amb característiques específiques com halal, caixer o per a al·lèrgics al gluten o la lactosa.

El director d’Operacions i Produccions de Gastrofira, Eduard Ávila, assegura que la gastronomia és un dels puntals que fa que el Mobile World Congress no es mogui de Barcelona. “Tenim un recinte de primer nivell, hotels, el clima, Gaudí, o el Barça. Però també tenim la gastronomia i la bona cuina, que són un factor determinant per als visitants de la ciutat i també per atreure grans fires i congressos”.

Els aliments segueixen un estricte control de temperatures, coccions i envasats en cada etapa del procés, per tal de garantir la seguretat alimentària en tot el recinte. El gran volum de producció i de personal concentrat en pocs dies fa necessaris un gran esforç d’organització dels espais i del treball a dins la cuina. Fins i tot els aliments que les empreses volen introduir des de fora per servir-los als seus estands passen controls i protocols de seguretat amb empreses reguladores vinculades a la fira.

Els quasi 100.000 assistents al Mobile World Congress consumeixen molt menjar cada dia, però no tot. Cada dia del congrés, quan els operadors de restauració del saló tanquen portes, el menjar que sobra es lliura a l’entitat Nutrició sense Fronteres, que al vespre ho distribueix entre diversos menjadors socials de la ciutat de Barcelona i també de l’àrea metropolitana.