Les entitats del Tercer Sector han tingut aquest dijous el seu espai al Mobile World Congress en un acte per presentar les conclusions de l’estudi Les necessitats del tercer sector en la tecnologia mòbil, la digitalització i la TIC. La taula, que agrupa més de 3.000 entitats, demana més formació digital per als professionals, la integració dels usuaris en el desenvolupament de les apps i una major consciència empresarial sobre la tecnologia inclusiva.

L’informe del Tercer Sector s’ha presentat dins la programació de la Mobile World Capital Barcelona durant el Mobile World Congress. El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, hi ha destacat la telefonia mòbil i el món digital com “una oportunitat per aconseguir una societat més forta i cohesionada socialment” i ha demanat a les administracions que siguin “responsables” i “estiguin a l’alçada”. Segons Illa, és hora de “pensar com ho farem perquè d’aquí a cinc anys el desenvolupament tecnològic no deixi fora les persones que atenen les entitats socials i que representen 1,5 milions de catalans.”

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, també ha participat en la trobada i ha expressat el compromís del consistori perquè qualsevol aplicació “apliqui el principi d’ètica en el moment de plantejar el seu públic”. “Ho estem aplicant en els nostres requisits per desenvolupar transformacions tecnològiques però també ho hem de demanar a les empreses en general. Avui en dia costa el mateix desenvolupar una aplicació accessible que una que no ho sigui”, ha destacat.

La presència de les entitats del Tercer Sector al Mobile World Congress s’emmarca dins el projecte m4Social que connecta emprenedors, desenvolupadors mòbils, i inversors per impulsar projectes d’integració i desenvolupament. La taula ha anunciat que està treballant amb les administracions per tenir un espai propi en la propera edició del Mobile World Congress.