La guerra oberta entre Govern i patronal elèctrica continua. Aquest matí el ministre d'Indústria ha insistit que hi ha indicis d'una suposada manipulació en la subhasta elèctrica que va disparar el preu de la llum. Tot i això, Soria ha intentat no entrar en l'enfrontament directe, després que ahir diumenge el rotatiu 'ABC' va publicar una entrevista amb el ministre en la qual titllava la subhasta de manipulació barroera. JOSÉ MANUEL SORIA "En la subasta vimos indicios de manipulación, no hemos dicho de quién ni por parte de quién. 4.05 " El gobierno no va entrar a una guerra de calificativos. Vamos a los hechos, fruto de la investigación de la Comisión Nacional de Mercados." Soria també ha explicat que divendres es durà al Consell de Ministres una proposta amb un nou sistema per determinar el preu de la llum al llarg de 2014. Ha evitat fer especulacions sobre quant pujarà finalment el preu, tot i que el govern de Rajoy NO vol que superi el 5%. Paral·lelament, la patronal de les grans companyies elèctriques, Unesa, se sent ofesa arran de l'acusació de manipular la subhasta de dijous passat. El president de la patronal, Eduardo Montes, manté que les elèctriques només representen un 10% dels agents que participen a la subhasta. EDURARDO MONTES, president de la patronal Unesa "Nos hemos sentido muy atacados, pero además está en la calle. Si se quiere acusar algunas compa´ñias de hacer algo me parece que hay que probarlo." Les elèctriques asseguren que el govern de Rajoy carrega errors seus sobre empreses i consumidors.

El ministre d’Indústria ha insistit que hi ha indicis d’una suposada manipulació en la subhasta elèctrica que va disparar el preu de la llum. Tot i això, Soria ha intentat no entrar en l’enfrontament directe, després que ahir diumenge el rotatiu ‘ABC’ va publicar una entrevista amb el ministre en la qual titllava la subhasta de manipulació barroera. Soria ha evitat fer especulacions sobre quant pujarà finalment el preu, tot i que el govern de Rajoy no vol que superi el 5%.

La patronal de les grans companyies elèctriques, Unesa, se sent ofesa arran de l’acusació de manipular la subhasta del dia 19. El president de la patronal, Eduardo Montes, manté que les elèctriques només representen el 10% dels agents que participen en la subhasta i reclama al Govern que justifiqui els atacs a què han estat sotmesos amb l’informe que ha elaborat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Les elèctriques asseguren que el govern de Rajoy carrega errors de la seva gestió sobre empreses i consumidors.