Per primera vegada un mercat barceloní obrirà fins a la mitjanit. Es tracta del Mercat d’Horta, que s’ha basat en l’experiència del Mercado de San Miguel de Madrid, on des de fa temps es realitzen activitats de degustació i venda de productes per apropar aquest tipus d’oferta a la gent jove. En aquest cas la proposta de barrejar la fira gastronòmica d’Horta amb una “shopping night” per als comerços del barri va néixer del grup de dinamització del mercat, i va ser acollida amb molt entusiasme per part dels comerciants. La immensa majoria (32 parades del Mercat i 30 botigues de l’eix comercial) treballarà fins que s’amagui el sol per donar un aspecte diferent al mercat i atreure-hi nous públics.

Fonts de l’organització de l’esdeveniment expliquen que el mercat obrirà amb normalitat dissabte al matí i tancarà al migdia. En les hores en què l’espai estigui tancat, es netejarà a fons i es prepararà de la manera més adient perquè s’hi puguin realitzar les activitats previstes i, si tot funciona tal com està previst, podran obrir les portes al voltant de les sis de la tarda i fins a les 12 de la mitjanit. Durant aquestes hores els visitants podran degustar productes que es venen al mercat i comprar-los si ho volen, assistir al concert que oferirà el grup The Lito o visitar les parades que botigues de tèxtil, sabateria i d’altres productes muntaran dins l’espai. Els pares que vagin amb els fills també disposaran d’un espai de joc i dinamització infantil. I per als que vulguin provar sort, cada 30 minuts es realitzarà un sorteig de 10 euros en vals de compra que els guanyadors hauran de gastar durant la “shopping night”.

El president de l’eix comercial, Manuel Arias, explica que amb aquesta proposta es vol projectar una imatge innovadora i dinàmica de l’oferta comercial del barri. De fet, el Cor d’Horta i Mercat és un dels eixos comercials més dinàmics de Barcelona, i durant els darrers anys han ortanitzat iniciatives solidàries, passarel·les de moda, etcètera. Fonts de la Fundació Barcelona Comerç afirmen que aquesta iniciativa de l’eix comercial és la primera a la ciutat i que, probablement, altres mercats observaran com funciona per reproduir-la als seus barris en el futur.