Fa més de 25 anys que té la botiga de tendals en aquest carrer i encara hi ha veïns que no la coneixen. RAFAEL DURAN, Toldos Duran "Encara hi ha gent que ens pregunta si fa poc que hem obert. I els diem que no, que fa molt de temps, però no ens coneixen. No sé per què es pensen que hi ha coses que al bari no les poden trobar." És per això que els comerciants del barri de la Marina han decidit editar una guia en què els veïns poden ubicar totes les botigues del barri en un mapa. A més, amb l'edició d'aquest fullet, també han posat en marxa descomptes i promocions, que estaran vigents tot el mes de juliol. Els veïns es poden informar de les ofertes a la pàgina web de l'associació de comerciants o a la mateixa botiga. Aquí regalen un joc de copes si es compra una caixa de cava. MARIA PEÑA, Bodega Peña "La gent va preguntat, els costa una mica perquè han d'entrar a una pàgina i hi ha gent que això d'Internet no ho té gaire clar. Però, tal com van passant els dies, es van engrescant i ja va sortint una mica la llum tota la feina que s'ha fet." L'objectiu és impulsar el comerç de proximitat i evitar que molts clients vagin a comprar als centres comercials. IVAN RUIZ, serraller "Al barri hi ha de tot, però la gent està acostumada a anar a les grans superfícies. Aquí tenim el mercat, tenim de tot." L'edició de la guia no ha estat l'única mesura que s'ha pres per promocionar el comerç de proximitat. També s'ha contractat un dinamitzador comercial de Barcelona Activa. JORDI FEU, dinamitzador comercial "És un barri dins de Barcelona diferent, el fet que no arribi el metro, fa que sigui un barri més tancat, més aïllat potser. I això fa que el tipus de comprador sigui, només, gent del barri." La guia ha estat una de les primeres tasques del dinamitzador, però no en serà l'última. j Els comerciants asseguren que, al barri, encara hi ha molta feina a fer.

S’hi han adherit una seixantena de comerços que, a més, han preparat un seguit de promocions que estaran en marxa durant tot el mes de juliol. També s’ha enviat una còpia de la guia a tots els domicilis del barri de la Marina i s’ha distribuït entre les empreses de la zona.

El projecte forma part del Pla de barris i l’associació l’ha dut a terme conjuntament amb el districte de Sants-Montjuïc i Barcelona Activa. La guia inclou sis cupons, que es poden bescanviar per ofertes i descomptes. A més, al web de l’associació s’hi informa de la resta de descomptes de què es poden beneficiar els veïns.