En aquests terrenys, situat al Prat de Llobregat, a partir d'aquest divendres, 1 de juliol, es començarà a construir el nou centre logístic d'Amazon. L'empresa ha fet avui efectiva la compra dels terrenys, que ha costat 30 milions d'euros. La nova infraestructura de Barcelona formarà part de la xarxa logística europea de l'empresa, amb què es pretén satisfer la demanda creixent de clients que Amazon té a la zona. Un dels factors claus per què Amazon ha triat Barcelona com a seu logística. Les instal·lacions tindran una superfície de més de 60.000 metres quadrats i està previst que comenci a funcionar a la tardor de 2017. Amazon té previst contractar els pròxim 3 anys 1.500 persones per posar en marxar el centre de logística. Aquestes contractacions es faran efectives entre maig i juny del 2017. De moment des de l'empresa ja han començat els contactes amb l'Ajuntament del Prat, amb la intenció de crear un programa per facilitar la contractació de gent de la zona.

El proper centre logístic del gegant del comerç electrònic serà un edifici de 60.000 metres quadrats i que, gràcies a la proximitat amb l’aeroport de Barcelona-el Prat i el port, satisfarà la demanda del sud del continent.

Per donar resposta al volum d’activitat que generi el nou equipament, Amazon iniciarà un procés de contractació que es prolongarà durant tres anys. S’incorporaran 1.500 nous treballadors de diferents perfils i es donarà prioritat als habitants del Prat, motiu pel qual l’empresa i l’ajuntament pratenc estan treballant en un programa que faciliti la contractació local.

El centre s’instal·larà a un terreny que l’Incasòl va adjudicar a Amazon al desembre i que ha costat 30 milions d’euros. Tot i que l’empresa va firmar l’opció de compra a principis d’any, la transacció no s’ha finalitzat fins aquest dimarts. Està previst que les obres acabin la tardor de 2017.

Amb aquesta nova infraestructura, la multinacional estatunidenca completarà la xarxa logística europea, integrada per una trentena de centres situats en set països diferents.