Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Portuària. Tots tres cossos policials han establert un perímetre a primera hora del matí i han envoltat el Moll del Dipòsit, a tocar del Museu d'Història, perquè els manters no hi col·loquessin el gènere. Ara bé, pocs metres més enllà, a prop de les patrulles, al passeig de Borbó, han tornat a estendre les mantes amb normalitat. De fet, fa setmanes que ocupen aquest espai per vendre la mercaderia, ben bé fins a arribar a la platja. De moment, des de l'Ajuntament, s'han limitat a assegurar que es tracta d'una operació que vol evitar l'ocupació massiva de l'espai del moll i que s'allargarà tot el temps que sigui necessari. No volen que es repeteixin imatges com aquestes al moll, de fa ben pocs dies, on l'espai per passejar quedava reduït al mínim. Així ho denunciaven, també, els paradistes de la zona. EDUARD ORIOL, Associació d'Artesans Palau de Mar: "La situació era totalment insostenible. Estàvem rodejats per manters, això implicava el pas de la gent. Ha estat insoportable." "Segons l'associació d'artesans de Palau de Mar la xifra de manters havia anat augmentant les últimes setmanes. Asseguren que ahir diumenge, per exemple, van arribar a comptar unes 700 mantes." Per la seva banda, el col·lectiu de manters assegura que l'operació policial els ha enganxat per sorpresa i recorda que ells tampoc no estan còmodes amb la situació. AZIZ FAYE, portaveu del Sindicat de Manters: "Llevamos tiempo diciendo que necesitamos un lugar donde nos podamos ubicar y trabajar legalmente. Pagar impuestos... Y si hace faltar cambiar la mercancía nosotros estamos dispuestos a cambiarla y todo." Els venedors ambulants estan ara a l'expectativa de veure com evoluciona l'operatiu policial i, segons han explicat a BTV, esperen que no se'ls faci fora de Joan de Borbó.

L’operatiu policial controla aquesta zona, però pocs metres més enllà, al passeig de Borbó, els venedors han tornat a estendre les mantes amb normalitat. De fet, fa setmanes que ocupen aquest espai per vendre la mercaderia, ben bé fins a arribar a la platja. De moment, des de l’Ajuntament, s’han limitat a assegurar que es tracta d’una operació que vol evitar l’ocupació massiva de l’espai del moll i que s’allargarà tot el temps que sigui necessari.

Els artesans que la temporada d’estiu s’instal·len diàriament al moll del Dipòsit creuen que l’operatiu era necessari perquè, diuen, la situació era “insostenible”. Asseguren que cada setmana s’hi instal·laven més mantes i que, per exemple, aquest diumenge en van comptabilitzar unes 700.

Per la seva banda, el col·lectiu de manters assegura que l’operació policial els ha enganxat per sorpresa i recorda que ells tampoc no estan còmodes amb la situació. Segons Aziz Faye, portaveu del col·lectiu, els manters volen que l’Ajuntament els faciliti un lloc prou gran on puguin treballar legalment, “pagant impostos i si cal canviant el tipus de mercaderia.”

L’operació policial d’aquest dilluns és similar a la que els mateixos cossos policials van protagonitzar al novembre, com a reacció a la proliferació de la venda a la manta detectada aleshores. Durant aquell dispositiu, a més, es va optar per mullar el terra per evitar que els venedors hi plantessin les mantes.

Des d’aquell operatiu, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Portuària han mantingut la col·laboració per evitar la venda ambulant a la zona.