àtic luxe Mandarin Oriental
Foto: KKH Property Investors

La pujada dels tipus d’interès està provocant un cert estancament del mercat immobiliari, excepte pel que fa a la venda de pisos de luxe en ciutats com Barcelona. En aquest sector les vendes, i també els preus, continuen creixent. Segons SAFTI, una xarxa d’especialistes en assessorament immobiliari present a diversos països europeus, la ciutat es consolida com una de les més atractives per als inversors i compradors de propietats de gamma alta. “Barcelona segueix sent un imant per a compradors internacional a la recerca de propietats de luxe”, admet Antoni Ortiz, director general de SAFTI.

Un exemple d’això és la venda a principis d’any de l’àtic de l’antiga torre Deutsche Bank per 40 milions d’euros, una operació que va convertir aquest habitatge en el pis més car de Barcelona.

Russos, xinesos i inversors del Golf, els compradors principals

El preu de les propietats de luxe manté la tendència a l’alça i ha arribat a assolir en alguns casos els 6.350 €/m² Es tracta, en molts casos, de pisos que inclouen consergeria 24 hores, gimnasos, piscines, “spa” i pàrquing. Els compradors principals són estrangers, “especialment de països com Rússia, la Xina i els països del Golf”, si bé la demanda d’aquest tipus de propietats es manté alta també per part de residents locals.

Quines són les zones més sol·licitades?

Segons SAFTI, les zones amb més demanda pels compradors de propietats de luxe són el districte de Sarrià – Sant Gervasi, l’Eixample i també la zona costanera del Front Marítim i Diagonal Mar. Totes aquestes ubicacions ofereixen una combinació d’exclusivitat, serveis d’alta qualitat, seguretat, i vistes panoràmiques ja sigui al mar o a la ciutat.