El Sindicat de Llogateres i Llogaters ha denunciat el desnonament de la Mimi i la seva família, al barri de Sants-Badal, malgrat que ja havien pactat amb la propietat marxar a un pis que els havia ofert Serveis Socials al barri de Sant Gervasi. L’acord per al reallotjament es va assolir dimarts i aquest mateix dimecres estaven fent la mudança.

Es tracta d’un cas que seguien de prop les entitats en defensa de l’habitatge. L’últim intent de desnonament va ser a finals del mes de juliol. Les afectades són una dona que pateix una malaltia i amb una discapacitat de segon grau i les seves dues filles, que també tenen una discapacitat. S’enfrontaven a una data de llançament oberta des d’aquest dilluns, però finalment el desnonament s’ha fet efectiu aquest dimecres.

Ja havien començat a recollir les seves pertinences

La qüestió és que la família ja havia acceptat marxar del pis i mudar-se a un altre habitatge que els havia ofert l’Ajuntament de Barcelona a través de Serveis Socials. El pis està situat al barri de Sant Gervasi i tenien previst entrar-hi cap a les 14 h d’aquest dimecres. Les entitats afirmen que a les 8 h han començat la mudança i al cap d’una hora, a les 9 h, s’ha presentat la comitiva judicial amb dues patrulles dels Mossos d’Esquadra.

Segons el Sindicat de Llogateres i Llogaters, els agents i la comitiva les han tractat amb mala educació i no han deixat entrar al pis les persones que les acompanyaven per ajudar-les a acabar de fer caixes i recollir les pertinences. L’entitat denuncia que el jutjat que ha ordenat el desnonament podria haver evitat el tràngol a aquesta família. Diuen que les sortides pactades “es fan precisament per evitar passar pel drama d’un desnonament”.

L’Ajuntament desconeixia la data del desnonament

Fonts municipals han explicat a betevé que no tenien cap coneixement que el llançament s’havia de produir aquest dimecres i que tot just feia 24 hores (dimarts) que s’havia arribat a un acord amb la família per reallotjar-les. Fins i tot el serveis municipals aquest matí s’han traslladat fins al pis per fer l’acompanyament de la família. El consistori remarca que l’Ajuntament de Barcelona no és part dels processos judicials.