El Sindicat de Llogateres i Llogaters i diverses entitats veïnals de Sants han alertat aquest dijous del desnonament de la Mimi, una dona que pateix una malaltia i amb una discapacitat de segon grau, i les seves dues filles, que també tenen una discapacitat. El llançament d’aquesta família, que viu en un pis del carrer de Begur, al barri de Sants-Badal, està previst per al proper dimarts, 27 de juliol. Una vintena d’entitats han signat un manifest en què demanen que s’aturi el desnonament i exigeixen a l’Ajuntament de Barcelona que els ofereixin una alternativa d’habitatge “adequada”, ja que l’única que els han ofert és temporal i fora del barri.

Aquest serà el tercer intent de desnonament al qual s’enfrontarà la família de la Mimi, des que el març del 2019 va entrar a viure en un pis que, segons diuen, estava abandonat i van haver d’arreglar. L’immoble és propietat de Gaos Global SL, que forma part d’un entramat d’empreses de gestió immobiliària dirigides per un gran tenidor, propietari també de diverses clíniques odontològiques.

“Mai no s’ha negat a pagar pel seu habitatge”

El Sindicat de Llogateres assegura que la dona, que pateix una malaltia autoimmune que li impedeix treballar i només percep una pensió no retributiva de 356 euros, “mai no s’ha negat a pagar pel seu habitatge”. En aquest sentit, afirmen que s’ha fet una proposta de lloguer social a la propietat, que “mai no ha volgut parlar sobre la regularització de la situació”.

Una família “vulnerable”

Les entitats veïnals alerten que es tracta d’una família “vulnerable” perquè, a banda de la malaltia de la Mimi, les seves dues filles també tenen una discapacitat. La petita, l’Íngrid, que és menor d’edat, requereix atenció especial a l’escola. La gran, la Nina, estudia a la universitat i treballa com a monitora de menjador.

D’altra banda, el manifest signat també reclama al govern català que compleixi amb la promesa de no enviar ni la Brimo ni els antiavalots dels Mossos d’Esquadra a executar els desnonaments. La portaveu del Sindicat de Llogateres Úrsula Garrido ha interpel·lat directament el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui ha exigit que sigui coherent amb el seu compromís. A més, ha tornat a demanar que es prorrogui la moratòria dels desnonaments decretada pel Govern espanyol i que s’acabarà el 9 d’agost.