Una cinquantena de persones s’han concentrat des de primera hora d’aquest dimarts al carrer de Begur, al barri de Sants-Badal, per aturar el desnonament de la Mimi, una dona amb dues filles a càrrec. Finalment, el llançament ha quedat posposat. Segons el Sindicat de Llogateres, la comitiva judicial ha avisat els Mossos d’Esquadra, que han considerat que no hi havia “suficients efectius policials” per fer efectiu el llançament.

La mare i una filla, amb discapacitat

L’Ajuntament explica que fa mesos que ha acreditat la situació d'”extrema vulnerabilitat” de la família, i que s’ha presentat davant del jutjat perquè aturés l’execució del desnonament. L’informe, però, no ha fet canviar la decisió del jutge. Les entitats socials i d’habitatge, afirmen que la dona pateix una malaltia i té un grau de discapacitat de segon grau, per la qual rep una prestació de 350 euros mensuals. La seva filla menor també té una discapacitat i és assistida per una vetlladora. Pel que fa a la filla gran, de 18 anys, combina dues feines i estudia a la universitat.

La propietat es nega a negociar

El consistori fa mesos que intenta negociar amb l’empresa propietària, “perquè formalitzi un contracte de lloguer a la família”, però aquesta ho ha rebutjat.

Aquest és el tercer intent de desnonament al qual s’enfrontaven, des que el març del 2019 va entrar a viure en un pis que, segons diuen, estava abandonat i van haver d’arreglar. Els Sindicat de Llogateres ha revelat que l’immoble és propietat de Gaos Global SL, que forma part d’un entramat d’empreses de gestió immobiliària dirigides per un gran tenidor, propietari també de diverses clíniques odontològiques.

Proper desnonament, amb data oberta

Les entitats han alertat que es vol fer un desnonament amb data oberta a partir de setembre. Demanen a les administracions que trobin abans “una alternativa residencial per a aquesta família adequada a la seva situació”.