La CNN assenyala Barcelona entre les 12 ciutats que els viatgers han d’evitar durant el 2018. Dins d’aquest grup de “diverses destinacions que han tingut prou visitants estrangers inundant els seus carrers o els seus ecosistemes fràgils” també hi ha Venècia, les illes Galápagos o el Taj Mahal. Assenyalen que l’augment de visitants a la capital catalana en un 25 % respecte al 2012 ha generat descontentament entre els habitants locals. Per aquest motiu, proposen València com a alternativa “per a un descans menys agitat i amb menjar i cultura capaços de competir amb el millor de Barcelona”.

Al web CNN Travel expliquen que l’augment de visitants a la capital catalana ha anat acompanyat de la proliferació de pintades contra el turisme i protestes davant la platja de la Barceloneta contra els que utilitzen la sorra per dormir-hi després d’una “nit de sangria”.

També remarquen les queixes dels residents per l’augment del preu dels lloguers per la irrupció de portals com Airbnb, i com l’Ajuntament ha aprovat una normativa per limitar el nombre de llits turístics per fer-hi front.  També recorden als viatgers que finalment optin per Barcelona que a la ciutat “hi ha més coses a fer que passejar per la Rambla“.