L'auge de les bicicletes privades no només ha obert el debat de per on fer-les circular, sinó també com reduir-ne els robatoris i fer més fàcil el retorn en cas de pèrdua. Detectat el problema, l'Ajuntament vol posar-hi remei i, per trobar la solució, ha demanat ajuda a empreses d'arreu del món. Amb aquesta crida internacional es busca la millor idea tecnològica, que el consistori comprarà un cop seleccionada per un jurat d'experts. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Això no consisteix en fer programes pilot, que estan molt bé, sinó en fer programes globals que es facin a Barcelona i després poder vendre aquests programes a la resta del món perquè s'implementin a altres ciutats." El de les bicicletes és només un dels sis reptes pels quals l'Ajuntament busca una solució. També es vol trobar un sistema per detectar de forma ràpida i fàcil paviments en mal estat per arreglar-los en poc temps. A més, es busquen aplicacions de mòbil perquè col·lectius com la gent gran puguin alertar de necessitats. Per comprar les idees guanyadores de cada repte, l'Ajuntament ha reservat un fons d'un milió d'euros ampliable. La tria es farà el febrer de l'any que ve i les empreses seleccionades es podran instal·lar a l'edifici Media-TIC.

Els altres reptes busquen solucions innovadores per crear aplicacions de mòbils per fer útil la tecnologia a col·lectius com ara la gent gran, els aturats o els joves. També es volen idees per dissenyar sistemes de monitoratge a temps real de les activitats culturals en espais oberts.

L’Ajuntament ha reservat un fons d’un milió d’euros, ampliable a més, per comprar una o més solucions per cada repte que escollirà un jurat d’experts i que després s’aplicarà a la ciutat. Les idees guanyadores se sabran el febrer de 2014. El govern municipal pretén amb aquest programa millorar la gestió de serveis públics i la vida dels ciutadans amb aplicacions tecnològiques.