Flamerich ha dit que al Govern no li queda més opció que acontentar-se amb la nova direcció general, tot i que s’hauria estimat més mantenir a Barcelona tota una comissió reguladora. Veu positiu que la nova CNMC integri els mercats de les telecomunicacions i l’audiovisual, tot i que lamenta que Barcelona no en sigui la seu. El responsable de Telecomunicacions del Govern considera que la marxa a Madrid forma part d’un procés de recentralització programat.

Ha valorat l’aportació de la CMT com a bona, tot i que “segurament hauria pogut estar millor”. Segons el govern, els anys de funcionament de la comissió a Barcelona no han suposat una gran arribada d’empreses de telecomunicació i tecnologia. Pel que fa al futur dels treballadors de la CMT, el govern espanyol no ha comunicat res a l’executiu català. “Hi haurà d’haver una regulació interna que digui quines persones es queden, quines marxen o si no es toquen els llocs de feina”, ha dit.

No afectarà la capitalitat del mòbil

La marxa de la CMT no afectarà, segons Flamerich, les possibilitats de Barcelona com a capital mundial dels mòbils, perquè “ja té impuls propi”. La tinent d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, ha anat en la mateixa direcció, dient que “mai el pes de la capitalitat del mòbil s’havia fonamentat en tenir la CMT a Barcelona”. Aquesta mateixa setmana Xavier Trias es va mostrar contrariat per la marxa de la CMT a Barcelona. L’alcalde va dir que no s’entendria que la ciutat perdés algunes competències ostentant actualment la capitalitat mundial del mòbil.

El Senat va donar llum verda aquesta setmana a la integració de la CMT dins la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), un organisme que tindrà seu a Madrid. Això suposarà la marxa de la CMT de l’edifici al 22@ del Poblenou i la pèrdua de l’únic organisme estatal que tenia seu a la capital catalana.