Un peix del qual es vol promocionar el consum és el bacallà. XAVIER MESTRES, president de la Fundació Institut Català de la Cuina "Hi ha molta tradició a Catalunya perquè s'assecava i es podia transportar. Per això se'n venia molt." Ara, la Fundació Institut Català de la Cuina i el Gremi de Bacallaners han unit forces per donar a conèixer les propietats d'aquest producte i reivindicar l'ofici de bacallaner, que tan sols existeix a Catalunya. Els comerciants volen que es reconegui la seva feina perquè diuen que no totes les parts del peix són iguals i s'ha de saber com tallar-lo. A més, denuncien que alguns venedors fan passar altres peixos salats per bacallà. XAVIER MESTRES, president de la Fundació Institut Català de la Cuina "Intentem que la gent no pugui comprar garses per perdius. Hem de tenir confiança i creure en la honestedat del venedor. Però sobretot ens hem de fixar que vagi etiquetat com a Gadus Morhua". Des de finals de mes i fins a l'estiu vinent ciutats com Cardona, Deltebre o Barcelona, entre d'altres, acolliran diverses jornades per reivindicar la importància d'aquest producte.