(ACN) El Saló de l’Ocupació ha obert les portes aquest dimecres a la Fira de Barcelona amb la promesa d’oferir centenars d’oportunitats laborals tot i la inflació i l’alentiment del creixement econòmic. Segons la directora de la cita, Laura Parerols, sectors com la logística, la salut, la programació o la digitalització ofereixen moltes sortides per a persones interessades a trobar un lloc de feina o canviar la seva carrera laboral. “El mercat està resistint. Hi ha moltes oportunitats, tant si vols emprendre o si busques feina”. La fira espera reunir uns 10.000 visitants amb empreses, institucions i organitzacions com Barcelona Activa.

10.000 llocs de feina a Barcelona

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha posat una xifra a la necessitat de mà d’obra a Barcelona. Segons ha assegurat durant una visita per diferents parades del saló, al sector tecnològic de la ciutat hi calen uns 10.000 treballadors. “Afortunadament, la situació econòmica de la ciutat fa que encara hi hagi oportunitats”, ha destacat abans de ressaltar que el seu objectiu és atraure activitat empresarial que generi llocs de feina ben pagats i estables. “Mantenim nivells d’ocupació i oferta molt potents”, ha destacat.

La directora del saló ha afirmat que Catalunya i Barcelona són capdavanteres i moltes empreses venen aquí a buscar talent. Hi ha una demanda molt alta”.

La inserció laboral de les persones en risc d’exclusió

Al saló també hi ha entitats dedicades a ajudar a col·lectius amb dificultats especials per integrar-se a un mercat laboral. És el cas de la Carlota, que treballa a la fundació Viver de Bell-lloc, una entitat dedicada a formar i oferir feina a persones en risc d’exclusió social. “En l’àmbit empresarial falta una mica de conscienciació”, reconeix. Tot i això, destaca que, per sort, hi ha companyies “implicades” que ofereixen llocs específics per aquests perfils.

El Bizbarcelona, dedicat als autònoms

En paral·lel al Saló de l’Ocupació, d’entrada gratuïta i obert fins dijous, té lloc també el Bizbarcelona, centrat en l’emprenedoria, els autònoms i les pimes. L’objectiu de l’organització és que els dos esdeveniments comparteixin espai per facilitar el diàleg entre persones que ofereixen feina i persones que en busquen.