Per primera vegada el Saló de l’Ocupació conviu amb el dels emprenedors, el BizBarcelona, una combinació que té tot el sentit del món ara que arriba certa recuperació econòmica a la ciutat. Les oportunitats per trobar feina gràcies a les trobades programades pels col·legis professionals i els gremis són només alguns dels exemples que deixen entreveure la necessitat urgent que tenen les empreses de trobar mà d’obra.

Orientar els més joves

El perfil més nombrós que trobem al Saló de l’Ocupació és el dels més joves, que quan entren per la porta de la Fira ja troben un estand de Barcelona Activa que els ofereix l’itinerari més adient per a les seves necessitats laborals.

Orientació per no perdre’s en el saló

A banda de les propostes especialment orientades a la programació informàtica i al món digital, una de les apostes de ciutat, també poden accedir a professions més tradicionals. Al saló tant la Guàrdia Urbana com els Bombers de Barcelona tenen els seus espais per mirar de captar talent jove. Fins i tot s’hi pot trobar un simulador virtual de màquines d’obres per a tots aquells interessats en el món de la construcció.

Info Jove Barcelona atén les consultes dels que volen començar a treballar

Els col·legis i els gremis uneixen forces

Els col·legis professionals, al voltant d’uns 160, i els gremis de Barcelona, uns 60, han impulsat una iniciativa que deixa ben clara la necessitat de trobar talent i de forma ràpida. El primer dia de saló han organitzat fins a 600 entrevistes de feina i esperen arribar al miler quan el saló tanqui portes. Jordi Martí és el responsable d’aquest gran “speed dating” i parla ben clar: “Els gremis, com ara el dels instal·ladors elèctrics, no estan trobant gent per poder contractar i el mateix passa amb els agents comercials o bé els flequers”.

El gremi d’instal·ladors elèctrics té una necessitat tremenda de professionals i no en troba, el mateix passa amb el Gremi de Flequers, que necessita gent i no troba personal”
Jordi Martí, responsable del projecte

Consells per tirar endavant el negoci

La Cambra de Comerç de Barcelona també ha habilitat un espai que està força concorregut. Aquí autònoms o joves emprenedors busquen consells per mirar de tirar endavant el seu projecte. La Cambra apunta que la pandèmia ha provocat que moltes empreses hagin externalitzat algunes de les seves feines. Això està provocant la ràpida formació d’algunes petites empreses per poder absorbir aquesta nova demanda.