L’antic mercat Mercanavas, ubicat al carrer de Bofarull, es transformarà en un hotel a finals del 2022. La cadena britànica easyHotel ha comprat l’equipament per enderrocar-lo i edificar un hotel de set plantes i dos soterranis. De fet, les màquines ja han retirat el rètol identificau de Mercanavas i s’està desmuntant l’interior.

Adeu al mercat de parades

El Mercanavas va obrir el 1981 a Navas amb la intenció de ser un centre comercial de tres plantes. A la primera planta encara queden restes de les parades d’alimentació que hi havia. A més, en els darrers anys, a les plantes superiors també hi havia oficines i un servei de reparació de màquines escurabutxaques.

Aquest mercat privat va tancar el 2001. Des de llavors, l’edifici no ha tingut cap ús i, els darrers anys, ha estat tapiat per evitar ocupacions.

Interior del Mercanavas. Imatge cedida per easyHotel Spain

Un hotel de set plantes

L’hotel, encara amb el nom per definir, tindrà 75 habitacions distribuïdes en set plantes i dos soterranis. Segons Jorge Rodríguez, gerent a Espanya d’easyHotel, l’hotel ajudarà a desenvolupar el comerç de la zona.

No deixa de ser un hotel amb tarifes molt atractives, amb serveis limitats, i el client ve aquí per descansar, però la resta ho supleix al barri amb el comerç local
Jorge Rodríguez, gerent d’easyHotel Espanya

La cadena easyHotel ha triat Navas, on està permesa l’expansió del negoci hoteler segons el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics, perquè és una ubicació propera a la futura estació del tren d’alta velocitat de la Sagrera i amb bona comunicació amb la resta de la ciutat.

La inversió d’EasyHotel en l’hotel de Navas és d’uns 11 milions d’euros. La cadena hotelera va establir-se a l’Hospitalet el setembre del 2018 amb l’hotel Barcelona Fira. A més, en tenen un altre a Màlaga.

Més hotels a la zona

L’hotel que s’està fent al Mercanavas no és l’únic que s’està edificant al barri de Navas. La normativa del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics permet que en aquesta zona se’n puguin obrir més. Al carrer de Mallorca, al costat de l’Escola Octavio Paz, ja s’està aixecant un altre allotjament turístic. A més, segons l’Associació de Veïns de Navas, al carrer de Besalú, que pertany al barri del Camp de l’arpa del Clot, també se n’està fent un altre.

En construcció un altre hotel al carrer de Mallorca