bizum renda 2021 - 2022

Bizum s’ha convertit en una forma gairebé immediata de fer transferències. Alguns comerços, restaurants o fins i tot l’Ajuntament de Barcelona s’han sumat a la pràctica i també utilitzen aquest mètode de pagament. Ara que arriba el moment de retre comptes amb Hisenda, amb l’inici de la campanya de la renda, molts contribuents es pregunten: s’han d’incloure els pagaments de Bizum a la declaració de la Renda 2021?

A continuació t’expliquem si s’han de justificar els pagaments de Bizum a la declaració de la renda aquest 2022, corresponent a l’exercici del 2021.

En quins casos s’ha de declarar un bizum?

Per a Hisenda, els pagaments a través de Bizum són una forma de transferència bancària. Per tant, pot demanar al teu banc informació sobre qualsevol transacció de diners que facis a través d’aquesta plataforma. No obstant això, com que els pagaments acostumen a ser de quantitats petites de diners, les operacions passen desapercebudes per l’Agència Tributària i no les hauràs d’especificar a la teva declaració de la renda 2021.

Només ho hauràs de fer si sobrepasses els 10.000 euros en un pagament. Cal dir, però, que la majoria de bancs limiten els pagaments a 500 o 1.000 euros com a màxim.

Els negocis han d’incloure el bizum a la renda 2021

Els comerços i negocis que utilitzin Bizum per cobrar les factures estan obligats a declarar aquests pagaments en la renda 2021 de la mateixa manera que si fos un pagament amb targeta bancària.