carpa provisonal mercat sant andreu

Un cop els paradistes ja treballen al nou Mercat de Sant Andreu, que aquest dijous va entrar en funcionament, ja es pot desmuntar la carpa provisional que els ha allotjat des del novembre del 2017. Segons el gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Màxim López, la retirada de la carpa està previst que comenci entre finals d’aquest any i principis del vinent. Les obres tindran una durada d’uns sis mesos.

A l’estiu els vehicles tornaran a circular pel carrer de Sant Adrià

El projecte per al desmuntatge de la carpa ja està aprovat i s’està preparant la licitació perquè puguin començar les obres. Els treballs, que tenen un pressupost d’1,1 milions d’euros, també inclouen la urbanització del carrer de Sant Adrià, on ha estat ubicada la carpa. Segons el gerent de l’Institut Municipal de Mercats, el projecte té en compte les aportacions dels afectats.

Amb la retirada de la carpa provisional del carrer de Sant Adrià, el trànsit retornarà a partir del juny a aquest tram entre el carrer del Segre i el d’Otger. Això podria suposar un altre canvi en la mobilitat del nucli antic de Sant Andreu.

La carpa podria servir com a alternativa al nou mercat davant urgències

Encara que el mercat ja estigui en marxa, la carpa provisional pot donar suport al nou mercat si fos necessari. “Si hi hagués algun problema al mercat actual, tenim càmeres frigorífiques, tenim zones logístiques que ens servirien de ‘backup'”, explica Màxim López, i afegeix que sempre es preveuen contingències i, per tant, encara ha de mantenir-se un parell de mesos per donar servei al mercat.