vaga neteja Barcelona
Foto: Paula Jaume

Les empreses concessionàries del servei de neteja i els sindicats s’han reunit aquest dijous al vespre en un altre intent per desconvocar la vaga de neteja a Barcelona per les Festes de la Mercè.

En aquesta reunió s’ha produït un cert acostament de posicions. Segons la UGT, les empreses s’han compromès a pagar els endarreriments de l’aplicació de l’IPC corresponents al 2020 i el 2021, el principal motiu de la convocatòria d’aturada, el mes d’octubre. Ara bé, pels sindicats això és insuficient. Reclamen que el pagament es faci al setembre i es donin garanties als treballadors, abans de desconvocar la vaga.

Convocada una vaga de neteja a Barcelona per la Mercè 2022: aturada entre el 21 i el 26 de setembre
El sindicat UGT ha convocat l’aturada de recollida d’escombraries coincidint amb la Festa Major de la ciutat

Primera vaga de neteja a Barcelona en 40 anys

Si finalment no es desconvoca, aquesta seria la primera vaga de neteja que es fa a Barcelona en els últims 40 anys. El sindicat UGT demana a l’Ajuntament que compleixi amb el seu compromís després de l’acord al qual van arribar el mes d’abril, que va permetre desconvocar una vaga de neteja de sis dies.

L’aturada està convocada de dimecres, 21, a les 21 h fins al dilluns 26 a les 21 h. En total seran cinc dies de vaga de neteja i recollida d’escombraries en unes dates especialment importants per a la ciutat, quan se celebrarà la Festa Major de la ciutat.