Són cases en miniatura, però a l'interior s'hi pot trobar gairebé de tot. Un centenar d'expositors participen en aquesta edició del Saló del Caravàning, amb l'objectiu de revifar un sector que ha perdut un 30% de vendes en l'últim any. JOSÉ MIGUEL GARCÍA, director del Saló Internacional del Caravaning "Esperamos superar los 50.000 visitantes durante estos nueve días que dura la feria, hasta el día 11 de noviembre, y esperamos reactivar las ventas. El año pasado, el 80% de los productos que estaban expuestos se pudieron comercializar. Esperamos alcanzar esta cifra en esta edición del 2012." I per aconseguir això calen ofertes. Ho saben bé alguns visitants, que consideren que ara és un bon moment per comprar. ROSER CUEVAS "S'ha d'aprofitar ara, perquè aquí tots estan una mica competitius i volen agafar la comanda. I si tens una miqueta de vista, encara els pots treure alguna cosa més." Però, més enllà de les vendes, molts només volen veure quines novetats hi ha. JOAN PEDRÓ "Doncs, mirar caravanes, però no per comprar, sinó per, com ho puc dir... xafardejar." VERÓNICA SÁNCHEZ "Nos gusta mucho venir, ver las novedades y ponernos los dientes largos." Els descomptes i promocions en aquesta fira arriben des de la mateixa organització. Des d'avui i fins diumenge que ve, comprar aquí té premi. El Saló obsequia els visitants que adquireixin elements d'acampada amb un estada de dos caps de setmana en un càmping. A més, qui compri una caravana obtindrà de franc una plaça d'aparcament durant sis mesos en un pàrquing d'Abrera.

El Saló Internacional del Caravàning ocupa més de 20.500 metres quadrats al pavelló 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A més de l’oferta comercial de caravanes i autocaravanes, també s’hi poden veure cases de fusta, mòduls, avancés i tota mena d’accessoris, i els estands de diversos càmpings, associacions i proveïdors de càmpings. L’àrea BCN Caravaning & Camping Live reprodueix la manera de viure en un càmping, amb la possibilitat de fer ús dels diversos tipus d’autocaravanes (caputxina, perfilada, integral o càmper), caravanes i remolcs, així com els bungalous, les “mobile homes” i les tendes d’acampada. Dins d’aquesta àrea hi ha el Fam Parc, amb un inflable, una ludoteca, un futbolí humà, un tobogan terrestre, una taula rodona de tennis de taula i un parxís i un tres en ratlla gegants.

L’entrada al Saló del Caravàning costa 10 euros, però és gratuïta per als menors de 10 anys. El saló durarà fins diumenge vinent, dia 11, però només aquest cap de setmana s’hi celebra la VII Concentració de Caravanes i Autocaravanes, amb la instal·lació al mateix recinte d’un pàrquing per a aquest tipus de vehicles. L’organització espera que durant aquesta setmana passin per Gran Via de Fira de Barcelona més de 50.000 visitants.

Per tal d’incentivar les vendes durant el Saló del Caravàning, qui hi compri qualsevol element d’acampada s’endurà de regal una estada de dos caps de setmana consecutius en un càmping. I qui hi adquireixi una caravana o autocaravana, obtindrà de franc una plaça d’aparcament durant sis mesos al pàrquing d’Abrera, habilitat especialment per a aquest tipus de vehicles. Segons l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning (ASEICAR), entre gener i setembre a tot Espanya s’han venut 1.233 caravanes i 1.150 autocaravanes, una tercera part menys que en el mateix període de l’any passat. Catalunya es manté líder pel que fa al nombre de pernoctacions d’arreu d’Espanya.