vehicle Cabify

(ACN) Cabify ha anunciat que oferirà un servei de paqueteria per a particulars i empreses a Barcelona a partir del 15 de juny. El servei es diu Cabify Enviaments i va començar a Madrid a l‘abril del 2020, en ple confinament, per contenir els contagis de coronavirus. Un any després, l’empresa l’ha desplegat en altres ciutats de l’estat i, en el cas de la capital espanyola, creix un 30 % cada mes des del març, segons diu la companyia.

L’experiència a Madrid

Cabify Enviaments ja està operatiu a Alacant, Madrid, Sevilla, Santander i València. A la capital espanyola, però, el govern autonòmic va exigir una llicència de transports però la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va donar la raó a la multinacional.

Lliurament en menys dues hores

El nou servei estarà disponible per a paquets de menys de dues tones. L’usuari emissor serà qui dipositarà el paquet al maleter del vehicle i la persona que l’espera el recollirà a la destinació final. Mentrestant, l’usuari que ha demanat el servei podrà seguir en directe el trajecte del cotxe amb el paquet fins que el recullin.

Cabify també vol fer entregues des dels magatzems o botigues fins al domicili del comprador, algunes en menys de dues hores, segons explica en un comunicat. L’empresa assegura que s’ha marcat com a objectiu “ser una alternativa perquè el petit comerç tingui més opcions en la venda en línia“.

De llicències de VTC a servei de taxi, lloguer de bicis i paqueteria

Fa tot just tres setmanes Cabify va presentar Bive, un servei de lloguer de bicicletes per subscripció a Barcelona que la companyia diu que és “complementari al Bicing”.

La multinacional es va estrenar a la ciutat amb les llicències de VTC (vehicles de transport amb conductor). Amb el decret per regular els vehicles amb llicència de VTC  aprovat per la Generalitat va deixar d’operar a la ciutat. El 2019 va anunciar que tornava a l’activitat després d’adaptar el model de negoci a la normativa. L’objectiu era integrar els taxistes de Barcelona a la seva aplicació, una proposta que ha topat amb el rebuig frontal del sector.