La Xarxaire, la primera promoció de cohabitatge de la Barceloneta, ja cedeix una part dels baixos de l’edifici a artistes i emprenedors del barri i de la resta de la ciutat. El projecte Takatà és el primer que gaudeix d’aquest espai, ubicat al passeig de Joan de Borbó, número 11. És la primera vegada que els baixos s’utilitzen com a aparador de la feina que fan artistes o emprenedors i també és el primer cop que aquestes bosses tenen botiga física, tot i que sigui de manera provisional.

Baixos com a aparadors d’artistes i emprenedors

L’espai que ara mostra les bosses es va concebre per cedir-lo temporalment a artistes i emprenedors. “Vam decidir que no volíem fer un restaurant o un bar com altres edificis de la Barceloneta“, explica la Montse Burrau, de la cooperativa d’habitatges La Xarxaire. A banda de promoure la feina d’emprenedors, també volen que sigui un aparador d’activitats culturals, socials i de caire solidari.

L’objectiu de La Xarxaire, recorda Burrau, “sempre ha estat fomentar la vida veïnal i aprofitar el local de sota com a aparador de diferents iniciatives“. Els requisits per poder fer-ne ús és que siguin projectes d’economia social solidària.

Takatà, bosses “made in” Barceloneta

Els primers a utilitzar aquest aparador són els promotors de les bosses Takatà, nascudes a la Barceloneta i fetes amb veles nàutiques en desús. Es van presentar oficialment el Nadal passat però encara no tenen botiga física pròpia, tot i que es poden adquirir a la llibreria La Garba, també a la Barceloneta. Per a la Núria Sánchez, artesana i una de les potes d’aquest projecte, tenir aquest espai és molt important. “És com la posada de llarg, gràcies a l’aparador hem donat a conèixer encara més les nostres bosses i motxilles, hem fet contactes i, fins i tot, vendes“, destaca.

Qui estigui interessat a mostrar projectes o treballs a l’aparador de La Xarxaire ho ha de sol·licitar a través d’un missatge directe per Instagram.