Bosses fetes a partir de veles de vaixells en desús. Aquesta és la iniciativa de Barceloneta Proa a la Mar, una entitat del barri mariner que té la col·laboració d’artesans locals. Es vol contribuir així a l’economia sostenible i circular. El projecte es basa a donar una segona vida a materials del sector mariner de reciclatge difícil. Tot i que encara no estan a la venda ja hi ha els prototips.

Barceloneta Proa a la Mar, la propulsora

Aquest projecte és iniciativa de Barceloneta Proa a la Mar. Gira al voltant de la sostenibilitat amb mirada marítima. L’Esther Zamora, de Barceloneta Proa a la Mar explica que “amb iniciatives com aquesta volem que la Barceloneta es deixi de conèixer per coses negatives, per la gentrificació, per l’expulsió del veïnat, que també, però que hi ha altres Barcelonetes, les del territori, les del desenvolupament local, del talent local”.

Volem que la Barceloneta es deixi de conèixer per coses negatives”
Esther Zamora, Barceloneta Proa a la Mar

Implicació del territori

Les bosses, cabassos i motxilles estan fetes de veles de vaixells que han fet la volta al món. Ja no es poden utilitzar com a veles, però amb aquest projecte se li dona una altra vida. La Núria Sánchez Barrau, artesana de la Barceloneta, explica que “amb aquesta col·lecció amb material procedent del sector nàutic dinamitzem el que és l’economia local i circular del barri i també del Raval“.

En el cas del Raval, hi participen els dissenyadors de Nutcreatives i l’Institut de Nàutica, que posa en contacte els que tenen veles en desús amb Barceloneta Proa a la Mar i serveix com a experiència acadèmica. La Mireia Latre, directora de l’institut, creu que “pels alumnes aquesta iniciativa és enriquidora ja que formen part d’un projecte real”.

Les takatà, a punt després de 3 anys

Les bosses, motxilles i cabassos s’han batejat com a takatà en honor del joc autòcton de la Barceloneta. El projecte es va començar a gestar abans de la pandèmia i tres anys després ja estan els primers prototips de les bosses. Els promotors esperen que per a aquest Nadal ja es puguin adquirir. Els interessats hauran de fer les comandes través d’un web encara en construcció o bé a través del correu r.barceloneta@gmail.com. Tota la informació, però, estarà a l’abast a través del web de Barceloneta Proa a la Mar.