Ja és una realitat. El bar Pinotxo ja es troba a ple rendiment una altra vegada. Té pocs dies de vida en la nova etapa, i el seu propietari, Jordi Asín, valora la reestrena com un èxit total. Està situat al costat d’un dels accessos al Mercat de Sant Antoni, amb el cartell de sempre ben visible i un formigueig de clients i curiosos que s’aturen a veure què s’hi cou, sobretot en aquest primer cap de setmana. És un bar molt estimat, un lloc mític amb clientela de sempre.

La reobertura ha estat un camí llarg i difícil després de la polèmica pel traspàs. Després de dècades darrere el taulell de la Boqueria, el Jordi Asín, nebot del popular Juanito, ànima del conegut bar, n’ha recuperat la carta i el nom.

Els plats de sempre en una parada nova

La carta és la de sempre. En Jordi assegura que els clients “troben el que venen a buscar”. Els plats van plens dels anhelats cigrons, les cloïsses o les mongetes, i surten a bon ritme cap a les taules o cap a la mateixa barra. És una proposta gastronòmica de platets molt diversos que mariden amb cervesa, vi o amb un bon cava, sobretot ara que s’estrenen. Els comensals conversen fluixet, amb l’atenció centrada en els plats que degusten i en gaudir de l’experiència.

He vingut cada dia des de dimarts que van obrir. Els habituals del Pinotxo teníem ‘mono’”
Toni de la Rosa, client

Ganes i expectació per tornar a degustar la cuina del Pinotxo

La relació amb els clients habituals del Pinotxo amaga històries de molts anys. A la barra, molts recorden que visiten l’establiment des de fa dècades, o que coneixen en Jordi, el propietari, des que es va col·locar el davantal. Alguns hi han dut família, parella i amics. Altres comencen ara a freqüentar aquest establiment de mercat que esdevé visita obligada per a tothom.