Des de la fira BioCultura reconeixen l’expansió d’aquest sector però insisteixen que el comerç d’aquest tipus ha d’anar acompanyat d’una ètica i justícia social. Les jornades al Palau Sant Jordi tenen un espai dedicat als aliments ecològics i la cosmètica, i un altre amb les novetats en moda sostenible, teràpies i artesania. Tampoc no hi falten els estands dedicats a la banca ètica, l’energia renovable i el comerç just.

A banda dels expositors, la fira també acull tallers i demostracions per als més curiosos, alguns dels quals han pogut provar els productes, com unes cadires que ajuden a col·locar bé el cos i eviten l’encorbament de l’esquena.

Llarga llista d’espera d’expositors

L’edició d’enguany de la fira té més carpes a les zones exteriors del Palau Sant Jordi, ja que ha calgut ampliar un 10 % l’espai expositiu per l’alta demanda d’expositors. De fet, segons els organitzadors, quan es va obrir la convocatòria d’estands les places disponibles es van acabar amb poc temps i hi ha, encara a hores d’ara, una llarga llista d’espera.

BioCultura BCN volia traslladar-se a la Fira de Barcelona, però no ha estat possible i creuen que se’ls ha vetat el trasllat, ja que una altra fira dedicada a la dietètica hi té el “monopoli” i “no ens hi deixen anar”.