El telèfon no para de sonar aquests dies en molts negocis de la ciutat. Per exemple, en aquesta empresa de lloguer de cotxes amb conductor, el nombre de serveis al dia s'arriba a quadruplicar, fins a la vuitantena, i per això han de buscar alternatives per poder arribar a tots els clients. PERE LLUÍS DACHS, propietari de Dachs Limousines: "L'època de l'any que anem més estressats. Anem fent tots els serveis que podem i, si no, lloguem cotxes sense conductors i tenim una cartera de conductors que vénen a treballar per nosaltres. I si no n'hi ha prou, fem portar cotxes de tot Espanya d'empreses com nosaltres." També són dies de molta feina per als intèrprets i traductors que ajuden a tancar molts dels negocis que es fan aquests dies. Una feina que es pot allargar molt més enllà del congrés. BARBARA LAVITOLA, gerent de BBL Translation: "Siempre es un desafío encontrar el mejor intérprete. Y luego bueno, el trabajo no acaba con el Mobile World Congress sino que sigue con un trabajo de traducción que se puede alargar hasta cinco años." I si els hotels i els apartaments turístics estan plens això vol dir més feina per a les bugaderies. CRISTINA PEÑA, gerent de Sosnet: "Per nosaltres és una setmana molt important, pràcticament de temporada alta. El que està clar és que els directius han de canviar de llençols cada dia, és el que ens transmeten els nostres clients. Llavors, l'habitual en un cap de setmana normal seria canviar la roba una vegada i ara és cada dia." Diuen en aquesta bugaderia que la facturació els dies de congrés augmenta en un 50 per cent.

El constant anar i venir dels congressistes fa pujar la demanda de cotxes amb conductor.

En el cas de l’empresa Dachs Limousines, durant el MWC viuen els dies de més activitat de l’any: arriben a quadruplicar el nombre de serveis habitual, fins a una vuitantena.

Per donar resposta a tots els clients han de buscar alternatives: “Anem fent tots els serveis que podem i, si no arribem, lloguem cotxes sense conductors i fem servir la cartera de conductors que vénen a treballar per a nosaltres. Si encara necessitem més cotxes, els fem portar de tot Espanya“, explica el propietari de l’empresa, Pere Lluís Dachs.

Els traductors ajuden a firmar negocis

El sector dels intèrprets i els traductors també té molta demanda durant el congrés. Són una eina imprescindible sobretot per tancar negocis i, per això, més que nocions de tecnologia es demana que els intèrprets sàpiguen termes jurídics. Tot i que el servei en aquest cas es contracta sempre a última hora, en molts casos la feina s’allarga molt més enllà del MWC.

Un altre tipus d’empresa que treu fum els dies que dura el Mobile són les bugaderies. La feina es dispara perquè els hotels i els apartaments turístics estan plens, i també pel perfil dels clients, “el que queda clar és que els directius han de canviar de llençols cada dia, és el que ens transmeten els nostres clients”, explica Cristina Peña, gerent de Sosnet. Per exemple, l’habitual en un cap de setmana és rentar els llençols només una vegada. En aquest cas la facturació durant el congrés els puja en un 50%.