Com ja va passar ahir

, la Guàrdia Urbana ha tornat a restringir l’entrada 22 a la ronda del Litoral de forma intermitent, pel col·lapse que ha viscut aquesta via durant les primeres hores del matí. Al barri de la Barceloneta i al passeig de Colom també s’hi ha acumulat més volum circulatori per culpa dels vehicles que no han pogut accedir a la ronda.

Les complicacions també han afectat el transport públic. L’allau de congressistes que avui han optat per agafar el metro i el Ferrocarril per arribar al recinte del Mobile World Congress han col·lapsat l’estació de la plaça d’Espanya, de manera que, durant més d’una hora, els combois no han pogut absorbir els centenars de passatgers que esperaven. Per això, els treballadors del Congrés recomanaven utilitzar els autobusos llançadora.

Molts congressistes també han optat per utilitzar la línia L9 Sud, però tampoc no han tingut facilitats a l’hora de fer el seu trajecte. La línia s’ha avariat en plena hora punta i al llarg de gairebé 40 minuts ha estat aturada des de la parada Europa Fira fins a Zona Universitària. D’altra banda, el tram que connecta l’aeroport i el recinte ha funcionat sense incidències.

Tot i els problemes que han tingut alguns congressistes per arribar avui al recinte, molts han celebrat poder utilitzar el metro i han lamentat haver de buscar alternatives per demà, quan hi haurà una nova jornada de vaga dels treballadors de TMB.

La situació s’ha normalitzat a partir de les 10 del matí. El proper repte serà aquest dimarts a la tarda, quan els congressistes deixin el recinte, i sobretot aquest dimecres, quan, de nou, no podran utilitzar el metro per arribar-hi.