El recorregut de la cercavila amb el Seguici de Nadal ha començat a El Born Centre Cultural amb el capgròs de l’Esperit de Nadal, acompanyat de quatre personatges que simbolitzen les estacions de l’any. També en formen part un grup de músics d’instruments tradicionals catalans i 12 dansaires d’esbarts barcelonins, que simbolitzen cadascun dels 12 mesos de l’any. La llegenda explica que les quatre estacions es van barallar entre elles i l’Esperit de Nadal hi va posar pau, per això ara se celebra un seguici amb tots plegats i en honor al cap gros. L’esdeveniment vol harmonitzar la benvinguda al Nadal, una època de felicitat i bones accions.

Animats per les nadales dels músics i la vestimenta acolorida dels personatges, la cercavila ha recorregut els carrers de Ciutat Vella per inaugurar diversos pessebres, com per exemple el de la plaça de Sant Jaume, que enguany està dedicat als terrats de la ciutat. La manera que té l’Esperit de Nadal d’inaugurar els pessebres és ben peculiar i original: el capgròs porta un barret i, quan se’l treu, deixa al descobert un pessebre enganxat al cap que s’il·lumina a cada inauguració.

L’Esperit de Nadal també ha arribat a La Casa dels Entremesos per inaugurar-hi el pessebre i l’exposició “Diorames de pessebre”, de l’Escola-Taller de Pessebres de Barcelona, entre d’altres.

Finalment, per acabar l’acte festiu organitzat per l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella, s’ha llegit el Pregó del Nadal de Barcelona des del balcó principal de La Casa dels Entremesos, on s’ha encès la façana amb llums de Nadal.