El sistema es basa en uns sensors implantats als establiments, anomenats “beacons”, que emeten un senyal Bluetooth. Les persones amb discapacitat visual que tenen instal·lada al telèfon mòbil l’aplicació Barcelona sense Barreres poden rebre informació actualitzada dels comerços així com notificacions publicitàries mentre caminen pel carrer.

La Cistelleria Siscart ha estat l’escenari on s’ha estrenat oficialment l’aplicació per a mòbils Barcelona sense Barreres, tot i que el sistema fa mesos que funciona al barri. El projecte està impulsat pel Districte de Sants-Montjuïc juntament amb l’Eix Comercial Creu Coberta i Sants Establiments Units i la Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona.

Aquesta última entitat i cooperativa és la que ha facilitat la infraestructura digital que fa possible que els comerços siguin accessibles. Els sensors s’han instal·lat dins les botigues i emeten un senyal per tal que els clients rebin al mòbil les notificacions des del carrer. Els missatges poden ser, per exemple, ofertes del dia i s’obren amb audiodescripció. L’aplicació que cal descarregar al mòbil és gratuïta. La intenció de l’Ajuntament és implantar aquests dispositius a 200 comerços de Sants.