Tot i que encara falta per a Nadal, els comerciants del carrer Gran de Gràcia ja han començat a pensar en la il·luminació. Aquest any volen innovar i fugir dels estereotips com boles de Nadal, regals o estrelles. Per això, el projecte Enllaços pretén canviar l’estètica nadalenca i fer-ho amb la participació dels veïns, que han de respondre a una pregunta: quin és el vostre desig per a Gràcia?

Es pot participar en aquesta consulta a la vuitantena de botigues associades del carrer Gran de Gràcia o a través de les xarxes socials. Amb les paraules que surtin es farà una selecció i formaran part de l’enllumenat nadalenc. Per això, hi ha temps fins a l’agost, ja que les paraules s’han de construir. Els creadors del projecte Enllaços no volen revelar com serà el resultat final d’aquesta nova proposta d’il·luminació, ja que esperen que l’encesa sigui una sorpresa per als veïns. Asseguren que els llums seran interactius i formaran part d’un joc que explicarà històries dels veïns. Miquel Martínez, un dels responsables del projecte, explica que “el projecte va néixer arran de la morfologia d’aquest carrer, que és un carrer que enllaça tot Gràcia, i se’ns va ocórrer la idea de, ja que un carrer pot enllaçar tot un barri, perquè no pot enllaçar persones, i llavors la idea del projecte Enllaços és a través de la il·luminació enllaçar persones i crear lligams entre aquestes persones”.

De moment, la crida és per buscar paraules que configuraran la nova il·luminació del carrer Gran de Gràcia, que espera la participació dels graciencs per tenir una nova il·luminació original, creativa i participativa aquest Nadal.