En aquest espai vendran els productes que el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona ja va anunciar que fabricaria amb la marca comercial Top Manta. Sota l’etiqueta hi ha productes com calçat esportiu, samarretes o fundes per a mòbils amb la intenció d’allunyar-se de la idea que venen productes falsificats. Pretén ser una marca ètica i solidària. 

Precisament aquesta setmana la Plataforma d’Afectats pel Top Manta alertava que la venda ambulant il·legal s’està estenent en oferta i en el territori. Els comerciants denunciaven manca de voluntat política i acusaven Ada Colau “d’amagar el cap sota l’ala”.  El Sindicat Popular de Venedors Ambulants assegura que ells són els que estan més preocupats per aquesta situació, per això estan treballant per solucionar-ho i donar sortida a les més de 200 persones que formen part del sindicat. Però per tal de portar-ho a terme, asseguren que necessiten suport de l’Ajuntament i dels col·lectius. Diuen que és un tema que s’ha de solucionar entre tots i que no es pot culpabilitzar només els manters.

“No volem continuar en la il·legalitat, volem fer-ho tot com diu la llei”, sentencia Aziz Faye del sindicat de manters, que assegura que amb el nou punt de venda volen superar tot allò que s’associa a la seva figura. “Volem un lloc on poder pagar impostos, on poder tenir un horari d’entrada i de sortida sense haver d’estar al carrer corrent durant més de 15 hores,” afirma Faye. Per això, diuen que necessiten la complicitat de tothom i demanen una ajuda directa a aquells comerciants que “vulguin vendre els seus productes a les seves botigues”. 

De moment, la iniciativa ha estat vista amb bons ulls per la gent del barri del Raval, que creu que la nova botiga pot ajudar, ja que és una nova oferta comercial que pot aportar vida a la zona.