El recinte Montjuïc de Fira de Barcelona es prepara per acollir l’edició més nombrosa de la Barcelona Wine Week (BWW). Del 5 al 7 de febrer més de 850 cellers de 70 denominacions d’origen exhibiran els seus millors vins en una fira que també servirà per establir contactes comercials amb compradors i importadors internacionals. Ja està confirmada la participació de 650 compradors en una edició que creix un 12 % fins als 7.000 metres quadrats.

100 experts i la possibilitat de tastar el més nou

Experts, sommeliers, crítics i elaboradors analitzaran els grans reptes i tendències del sector i oferiran tastos. L’eix temàtic d’aquesta edició seran els recipients per a l’elaboració i criança del vi. Les xerrades aprofundiran en la tendència a fer servir recipients nous, singulars o recuperats com ara àmfores, tines i ous de ceràmica, ciment o granit.

Xifres de rècord per a una BWW que aquest any inclourà grans marques expositores com Araex, Protos o Vallformosa, i amb centenars de mitjans i petits cellers agrupats en més de 70 DO de tot l’estat. La previsió és que durant l’esdeveniment es facin més d’11.400 reunions de negocis. En aquesta edició més àmplia, el saló estarà estructurat en tres grans àrees: la BWW Lands, amb els cellers organitzats per DO; la BWW Brands i BWW Complements & Tech, amb algunes de les marques més reconegudes del mercat, i la BWW Collectives i Impulse, amb els projectes petits i microcellers procedents de tot el país.

Visita del millor sommelier del món

Hi haurà ponències destacades com les de Peter Richards, de Master of Wine; Beth Willard, de la revista Decanter; Ferran Centelles d’El Bulli Foundation, o François Chartier, triat millor sommelier del món. També es parlarà de sostenibilitat i s’analitzaran tècniques per reduir la petjada de carboni. Cellers com Masaveu, Arizcuren o Mar de Frades presentaran les accions que duen a terme per adaptar-se al canvi climàtic i hi haurà una taula rodona per analitzar les tendències a l’entorn del consum de vi sense alcohol.

Hotel Wine Tour agermana hotels amb DO

Els hotels de la ciutat s’afegeixen a la Barcelona Wine Week amb tastos, maridatges i altres propostes. Del 2 al 7 de febrer celebren la primera edició de l’Hotel Wine Fest, un festival que fusionarà l’excel·lència dels vins amb 5 DO: DO Cava, DO Penedès, DO Jumilla, DO Yecla i DO Bullas.

Durant sis dies hi haurà la possibilitat de fer tres rutes per una regió vitivinícola. El Palace, l’Almanac i l’hotel Cotton House acolliran la Ruta DO Cava. El Majestic, el Monument Hotel i el Claris Hotel 6 Spa oferiran la Ruta DO Penedès i també hi haurà la Ruta Vins de la Regió de Múrcia als hotels Kimpton Vividora, Neri Relais & Châteaux i Wittmore Hotel.

Cada hotel permetrà degustar cinc vins diferents amb una varietat de tapes, platets i menús degustació. La ruta de tapes, sense reserva prèvia, és a un preu mitjà de 8 € amb copa de vi o cava i el menú degustació tindrà un preu mitjà de 50 € amb maridatge inclòs.