(ACN / redacció) El saló Integrated Systems Europe (ISE) celebrarà amb aquesta edició el 20è aniversari. Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu a Barcelona, just abans de l’esclat de la covid, però no va ser fins al 2022 que van poder celebrar-ne una edició “real”. Per celebrar-ho i estrènyer vincles amb la ciutat, han organitzat un sopar de gala al convent dels Àngels que ha comptat amb la presència del president català, Pere Aragonès; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i també el director general de l’ISE, Mike Blackman.

La fira arrencarà aquest dimarts al recinte de Fira de la Gran Via i s’allargarà fins al 2 de febrer.

“Aquesta vegada, hem escollit la ciutat correcta”

Blackman, que ha ofert el primer discurs del sopar inaugural, ha celebrat les xifres d’enguany de l’ISE, que aspira a batre rècords, i ha desitjat “continuar aquest viatge a Barcelona els pròxims 20 anys”. “Aquesta vegada crec que hem escollit la ciutat correcta”, ha apuntat Blackman.

Jaume Collboni, de la seva banda, ha reivindicat el què l’ISE “representa per la ciutat i per l’ecosistema audiovisual del país” i ha celebrat que Barcelona “els inspiri” en la tasca “d’imaginar el futur”. Així, ha posat l’accent en la voluntat “d’estimular els joves barcelonins que estan estudiant per ser els protagonistes de les pròximes edicions” de la fira. “És una responsabilitat compartida pe llegat de la ciutat i de l’ISE”, ha agregat.

L’ISE, “una aposta estratègica”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que la fira “no és un altre dels molts congressos” que acull Barcelona, sinó que “és una aposta estratègica” que il·lustra “l’impuls del sistema productiu” català. I ha dit que el Govern ho fa pel “compromís amb la ciència, l’aprenentatge, la transició energètica i el suport al sector industrial i audiovisual”. “Ens agrada ser un punt de trobada de sectors amb potencial econòmic i d’impacte social”, ha dit.

Així, el cap de l’executiu ha tret pit de “la visió estratègica “en què Catalunya porta treballant “des de fa molts anys”, i que ha permès “ser un país emergent en el món audiovisual”. “Ho podem veure amb fires com l’ISE”, ha argumentat.