Bizums cap a Portugal i Itàlia

(ACN/Redacció) Els usuaris de Bizum podran fer i rebre pagaments instantanis a través del mòbil a persones amb números de telèfon d’Itàlia i Portugal durant el 2024. Les tres empreses líders a Europa en serveis de pagament mòbil —l’espanyola Bizum, la italiana Bancomat i la portuguesa SIBS—, han signat una carta d’intencions per implementar la interoperabilitat. L’acord permetria els pagaments entre tots tres països.

Cap a un mercat de pagaments paneuropeu

L’objectiu, segons apunten les tres empreses en un comunicat, és “contribuir al desenvolupament d’un mercat de pagaments paneuropeu sobirà i robust”. La iniciativa està oberta a altres companyies en el futur. “Amb aquest acord, des de Bizum volem crear una solució que satisfaci totes les necessitats de pagament i cobraments del dia a dia dels ciutadans europeus, sigui quin sigui el seu país d’origen”, explica el director general de la companyia, Ángel Nigorra. 

Segons Nigorra, la interoperabilitat entre mercats és “essencial” per aconseguir aquest objectiu. “Esperem que aquest sigui només el primer pas perquè els usuaris disposin d’un mitjà de pagament mòbil senzill, còmode, segur i universal per enviar i rebre diners d’altres usuaris i, en el futur, resoldre totes les necessitats de pagament, per exemple les compres entre comerços”, apunta.