Drogueria Rovira Galvany
Foto: @Bcnsingular

(ACN/Redacció) El govern català ha guardonat amb el Premi Nacional de Comerç 2022 la centenària Drogueria Rovira, al número 127 del carrer dels Madrazo, que va obrir portes el 1910 i que, actualment, està regentada per la quarta generació de la família. En el marc dels premis que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda del Departament d’Empresa i Treball, es reconeix la trajectòria de l’establiment barceloní i la seva vocació de servei amb una implicació constant en les relacions entre els comerços i entitats del barri.

“Un comerç que ha sabut vèncer el pas del temps”

Segons explica la Generalitat en un comunicat, la Drogueria Rovira és “un clar exemple d’establiment centenari que ha sabut vèncer el pas del temps preservant la seva identitat i convertint-se en un comerç de referència que aposta per l’assessorament especialitzat i la varietat i qualitat dels seus productes, incorporant-hi fins i tot marca pròpia fins completar un catàleg de més de 30.000 referències”. El premi està dotat amb 6.000 euros.

Mariposa Negra Bar, premi a l’establiment més innovador

El govern també ha reconegut el Mariposa Negra Bar, a la plaça de les Olles al Born, com a establiment més innovador. Se l’ha premiat amb 2.000 euros i reconeix l’establiment inspirat en la novel·la ‘Marina’, de l’escriptor català Carlos Ruiz Zafón. El bar és pioner a dissenyar els seus propis gots utilitzant tecnologia 3D i ceràmica per crear cadascun dels seus còctels d’autor.

El govern català també ha donat un reconeixement a títol pòstum a Joan Bayén, propietari del bar Pinotxo de la Boqueria.