La Setmana Santa és un període important de l’any per al sector turístic i aquest any tothom s’hi mostra molt optimista. Després d’un 2018 complicat, arran dels atemptats de Barcelona i la inestabilitat política que va viure la ciutat després l’octubre de 2017 amb el referèndum i la posterior declaració d’independència, sembla que les coses estan canviat.

A més, el 2018 la Setmana Santa va caure molt aviat, cosa que va afavorir les destinacions de muntanya per a la temporada d’esquí. En canvi, aquest 2019 els festius arriben gairebé un mes més tard, i això ha disparat les reserves a ciutat costaneres, com és el cas de Barcelona.

Segons, el Gremi d’Hotelers la previsió d’ocupació per la Setmana Santa és del 85 %, un 5 % més que el 2018. Són unes dades que els hotelers han valorat positivament malgrat que la climatologia no acompanya gaire. De fet, el mal temps és una les coses que més ha cridat l’atenció dels turistes que visiten la ciutat aquestes dates.

La recepció d'un hotel durant la Setmana Santa a Barcelona

Els apartaments turístics preveuen una ocupació del 95 %

Les xifres són encara millors per als apartaments turístics. Des d’Apartur, preveuen una ocupació mitjana del 95 % entre dijous i diumenge. Aquesta xifra és molt superior a la de l’any passat, en què només es va registrar una ocupació propera al 80 % d’ocupació. El president d’Apartur, Enrique Alcántara, afirma que aquestes xifres consoliden la recuperació del sector iniciada el darrer trimestre del 2018.

Tots i que els festius s’allarguen fins dilluns, els dies de màxima ocupació són les nits de divendres i dissabte. Per nacionalitats, els turistes que opten per aquests allotjaments durant la Setmana Santa són sobretot francesos, espanyols i americans.

En el cas dels càmpings de la demarcació de Barcelona, els empresaris destaquen que les reserves se situen al 95 % als bungalous, mentre que l’ocupació de les parcel·les és del 70 %. El president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé, celebra que les xifres siguin millors que les del 2018, i assenyala la pràctica totalitat de les reserves corresponen a ciutadans de Catalunya. De fet, apunta que el turisme interior ha crescut exponencialment. Per contra, explica que l’afluència de persones d’altres punts de l’estat s’ha reduït i que es troba “sota mínims”.