mercabarna peix nadal

Les mesures covid per Nadal han estat un bon cop també per als majoristes del peix i el marisc de Mercabarna. Les restriccions a la restauració per la variant òmicron han frustrat un dels dies de més facturació de l’any per al sector: al mercat del fresc s’han cancel·lat entre el 15 i el 20 % de comandes per a bars i restaurants. Es tracta, sobretot, de peces grans de peix, dirigides a grups de comensals.

Malgrat tot, des de Mercabarna insisteixen que encara ara la previsió és que la campanya per festes sigui bona. De fet, expliquen que han registrat un repunt en la venda al detall i les compres a mercats i peixateries han crescut entre el 5 i el 10 %. L’any passat, també amb restriccions, els majoristes del fresc ja van convidar la població a comprar al mercat i compensar, així, la davallada de la distribució.

Vendes més fluixes als mercats

El peix ha arribat lleugerament més barat que els darrers dies als mercats per l’augment de l’estoc que ha provocat la cancel·lació d’alguns majoristes. Tot i això, a mercats com el de la Concepció la imatge al migdia eren passadissos mig buits. “Hem notat un 25% menys de vendes respecte a altres anys, no hi ha l’ambient que hi hauria d’haver”, apunta Carme Pintanel, de Peix i Marisc Pintanel. paradistes com ella ho atribueixen a diverses raons: les restriccions han reduït el nombre de comensals o han anul·lat àpats; i la gent ha avançat les compres de Nadal al mes de novembre per evitar la vaga de transportistes -que finalment es van cancel·lar- i la pujada de preus típica de les dates.

50 % d’aforament i passaport covid a bars i restaurants

Amb els darrers canvis per frenar contagis durant el Nadal, els bars i restaurants tenen limitat l’aforament a l’interior al 50 % i a les taules no s’hi poden reunir més de 10 persones. D’altra banda, els restauradors han d’exigir el passaport de la covid als clients, com ja fan des del passat 3 de desembre, i han d’abaixar la persiana abans d’hora per tal de respectar el confinament nocturn.

Comparteix a: