porta entrada hotel mercer
Foto: Hotel Mercer

(Agències) Segons un informe de l’agència de viatges corporatius American Express Global Business Travel, Barcelona registrarà un increment dels preus hotelers del 9 % el 2024, cosa que la situa en el novè lloc d’Europa. Les transaccions hoteleres analitzades per l’entitat i les dades econòmiques de l’FMI pronostiquen un increment del preu dels hotels a escala mundial, impulsat per l’augment ja anotat el 2022 i el 2023 a causa de l’elevada inflació i el creixement del turisme després de la pandèmia.

Bilbao i València, a prop de les 10 primeres

Altres grans ciutats espanyoles, com Bilbao i València, es queden prop d’aquestes 10 primeres, amb un encariment dels preus dels hotels previst del 8,5 %, mentre que Madrid ocupa el lloc 26 de la taula, amb una pujada del 4,5 %, per l’existència d’una àmplia infraestructura hotelera que hauria de limitar aquesta escalada.

Un increment a escala mundial

París és la ciutat on s’espera una pujada més gran dels preus, fins a un 11 %, seguida per Amsterdam (10,8 %), la sueca Göteborg (10,1 %), Dublín (10 %), la francesa Lió (9,5 %), Berlín (9,4 %), Estocolm (9,3 %), Londres (9,1%), Barcelona (9 %) i la neerlandesa Eindhoven (8,9 %).

Fora d’Europa, els hotels de Chicago s’anotaran l’encariment més gran (12,6 %) dels preus, seguits pels de la ciutat índia de Bengaluru (11,1 %).