10 comerços de la Trinitat Nova s’han adherit al programa Impulsem el que fas. L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, finança accions que ajuden el petit comerç a modernitzar-se. El programa té diverses modalitats, que inclouen l’ocupació, el respecte pel medi ambient, el turisme responsable i la innovació social i digital.

36.000 euros per modernitzar les botigues

El comerç de proximitat necessita, a vegades, una empenta per seduir els clients amb continguts i valors. En total, l’Ajuntament ha destinat 36.400 euros aquest any a fer totes aquestes millores. Impulsem el que fas ha ajudat econòmicament 10 comerços del barri a incorporar millores en els seus establiments: des de millorar l’aspecte dels aparadors o renovar l’estoc fins a incorporar tecnologia i programari per donar una millor resposta. “És una mica d’ajuda per modernitzar, perquè a vegades et planteges fer coses però no tens els diners“, explica Rosario García, de l’Associació del Comerç i les Empreses de la Trinitat Nova. “Nosaltres hem ficat una màquina registradora a la papereria, que va molt bé perquè ho tens tot mecanitzat, per portar les despeses que tens”.

La digitalització, l’assignatura pendent

A més, també han rebut assessorament per millorar la comunicació a les xarxes socials i als locals. “Hem posat vinils per promoure el màrqueting i hem afegit una cadira de podologia per oferir més serveis”, comenta Isabel Chumillas, propietària d’un dels negocis. Altres millores que s’han incorporat als comerços han consistit a adaptar espais per a persones amb mobilitat reduïda i optimitzar el consum energètic prioritzant el reciclatge.