La Isabel Tejada té un nou bar situat al centre de la Trinitat Nova, al costat del mercat i altres serveis. Abans es trobava en una de les zones pendents de remodelar. Malgrat el canvi d'ubicació, l'activitat de l'establiment no és la que esperava. ISABEL TEJADA, Associació del Comerç i les Empreses de la Trinitat Nova "Anteriormente, estuvimos catorce años en la zona que están remodelando y con muchos ánimos cogimos este local para empezar algo nuevo. Lo que pasa es que el comercio en el barrio está muy hundido. Para comprar un simple hilo te tienes que trasladar a otra barriada, porque aquí no hay nada. Ni una ferretería ni nada." El negoci de l'Electa Marco s'està traslladant a una altra de les zones ja remodelades perquè al voltant de l'antic local tot són persianes abaixades i locals en venda o lloguer. ELECTA MARCO, Associació del Comerç i les Empreses de la Trinitat Nova "Nosotros, aquí abajo, nos habíamos quedado bastante aislados por obras y todo. Y hemos decidido trasladarnos arriba ya, antes de que nos llegara la hora. Hemos hecho una inversión porque hemos pensado en empezar a trabajar ya. Darle un poco de vida al barrio. Se está haciendo nuevo. Hay gente, pero se van a otras zonas." És per això que els comerciants de la Trinitat Nova han decidit associar-se, per primer cop, i tirar endavant iniciatives que dinamitzin l'activitat comercial al barri. De moment, ja n'han sortit les primeres idees. ISABEL CHUMILLAS, presidenta de l'Associació del Comerç i les Empreses de la Trinitat Nova "Fent activitats en concursos, campanyes de vals de regal, sinergies entre els comerços, també estem concentrant-nos en Nadal i Reis i també tenim temes de formació per al comerç i assessorament." Un dels principals reptes de la recent constituïda Associació del Comerç i les Empreses de la Trinitat Nova és fomentar la compra al mateix barri, ampliar-ne l'oferta i, d'aquesta manera, evitar que els clients marxin a altres zones comercials properes.

Les obres de la remodelació de la Trinitat Nova avancen a bon ritme i ja s’estan construint les darreres promocions d’habitatges per reallotjar-hi les famílies que encara conviuen amb aluminosi. Un grup de comerços del barri han decidit avançar-se a la fi de la remodelació per donar un impuls a un sector que no acaba de remuntar.

A les zones encara per rehabilitar s’acumulen els locals tancats i, a les noves zones, l’activitat comercial no acaba d’arrencar. És per això que nou comerciants i empresaris de la Trinitat Nova han decidit organitzar-se i constituir l’Associació del Comerç i les Empreses de la Trinitat Nova. Aquesta iniciativa comercial vol promocionar i defensar l’activitat dels comerciants i empresaris del barri. De cara al setembre, l’associació ja té pensades algunes iniciatives per dinamitzar el comerç al barri.