GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde: "Malgrat que a l'Ajuntament de Barcelona tenim set forces polítiques al consistori, la percepció de la ciutadania és que més o menys la vida política es porta millor i amb més estabilitat que en altres administracions. El que hem d'intentar és conciliar aquesta demanda de canvi i de transformació social. Hi ha molta gent que ha escollit governs nous perquè vol canvis a la ciutat, però també vol que es pugui arribar a acords posant els interessos dels veïns i els problemes concrets de ciutat per davant de les sigles dels partits."

Tot i que la ciutadania continua valorant de manera positiva l’Ajuntament, demana a la institució que millori aspectes polítics. Dels 6.000 entrevistats a l’Enquesta de serveis municipals, un 13,4 % situa aquesta demanda com a prioritària i es converteix en la principal petició a 26 dels 73 barris de la ciutat.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ho ha relativitzat i ha explicat que la demanda “surt a l’Ajuntament de Barcelona amb menys intensitat que en altres administracions” perquè “malgrat que hi ha set forces polítiques al consistori, la vida política es porta amb estabilitat”. Pisarello també explicat que la resposta a aquesta petició implica “conciliar” la transformació social amb el fet d’arribar a acords.

Satisfets de viure-hi

A banda de la bona nota global a l’Ajuntament (de 6,3, la mateixa que fa un any), l’enquesta també posa de manifest que el percentatge de barcelonins que n’aprova la gestió se situa en el 84 %, tres punts per sobre de l’any passat. El director d’Estadística i Estudis d’Opinió, Màrius Boada, també ha destacat la bona percepció respecte a la gestió de l’erari públic: un 42 % opina que el darrer any s’ha fet bé o molt bé, mentre que un 26 % la qualifica de malament o molt malament; és la millor nota des que se’n tenen dades.

La valoració que els barcelonins fan de la gestió municipal als districtes se situa en els 6,5 punts de mitjana. La zona on és més baixa és a Nou Barris (6,2, nou dècimes menys que el 2015) i la més alta (6,7) és a les Corts. També millora la percepció de la gestió de l’Ajuntament a Ciutat Vella.

Tot plegat comporta que els ciutadans se sentin satisfets de viure a Barcelona. La nota posada en aquest aspecte puja fins al 7,9 al global de ciutat, que només es va superar l’any 2003. L’anàlisi de les dades segmentades per districtes permet veure que els més satisfets tornen a ser els veïns de les Corts, mentre que els de Ciutat Vella són els menys satisfets.

Comparteix a: