Les agències de viatges es freguen les mans amb aquest pont de la Puríssima perquè esperen superar les xifres de l’any passat. L’ACAVe, principal patronal del sector de viatges a Espanya, ha encarregat una enquesta a 450 agències, de les quals un 56 % confia registrar un increment de vendes d’entre un 5 i un 15 % respecte de l’any passat. En canvi, hi ha un 28 % que són més prudents i esperen igualar les xifres tant pel pont com per Nadal.

Les Canàries, Europa i llarga distància

Les principals destinacions per aquesta setmana de pont i per Nadal tornen a ser les escapades a les illes Canàries i les visites a les grans capitals europees: Viena, Berlín, París, Brussel·les, Budapest i Alsàcia (Estrasburg i Colmar). També hi ha una demanda important de destinacions de llarga distància com els viatges a països asiàtics, a Oceania, destinacions a l’Àfrica i viatges amb creuer.

En les darreres setmanes s’ha recuperat la demanda a l’Orient Mitjà, tant a Egipte com a Jordània, tot i ser a prop d’Israel. També destaquen els viatges clàssics per aquestes dates cap als Estats Units a ciutats com Nova York i Miami. En canvi, la demanda de viatges per esquiar s’ha frenat perquè hi ha poca neu a les estacions espanyoles.

Viatges contractats amb antelació

Segons les agències, en un 83 % dels casos la majoria de reserves de viatges s’han fet amb una antelació d’entre un i tres mesos per aprofitar les ofertes i evitar que el viatge s’encareixi. Tot i això, les empreses assenyalen que s’esperen reserves d’última hora en els properes dies, sobretot per part dels clients que es preocupen per la incertesa que genera el context d’inflació.

Sobre el conjunt de la temporada 2023, la totalitat de les agències de viatges afirma que ha igualat o superat la contractació del 2022. ACAVe considera que serà una temporada de rècord, amb un increment de la facturació d’un 10 %.